Prins, training, loopbegeleiding & coaching

mijn visie

‘Wij worden allemaal geboren als Prinsen, maar het proces van de beschaving maakt Kikkers van ons’:
ieder mens heeft Prinsengedrag én Kikkergedrag in zich. Als je ‘de Prins’ bent zit je in je kracht, roep je geen weerstand op bij anderen en voel je dat het leven gaat zoals het moet gaan. Als je ‘de kikker’ bent, gaat het leven niet zoals je wilt. Je voelt je juist niet krachtig, je bent emotioneel (b.v. boos, verdrietig, angstig) en je bemerkt weerstand bij het realiseren van je persoonlijke doelen. Het proces van ontdekken van wat jou tot een Prins/Prinses maakt en wat jou tot een Kikker maakt, ligt geheel bij jezelf. Jij bent de sleutel tot alles! Anderen en omstandigheden zijn slechts triggers en signalen!

Waarom de metafoor van de Kikker en de Prins? Aangezien ik Prins heet en luchtigheid één van mijn manieren van aanpak is, vond ik het beeld van de Kikker wel mooi. Immers, wat gebeurt er in het sprookje als de kikker wordt gekust…?

Ik werk met een model waaruit blijkt dat we allemaal ‘puur’ en ‘kernachtig’ worden geboren en dat we, naarmate de tijd vordert, steeds meer angsten en onzekerheden gaan ontwikkelen. Toen ik de spreuk van Eric Berne las, 2 jaar geleden, viel het beeld van de kikker en mijn model perfect samen. Het herkennen en erkennen van je angsten en onzekerheden (je kikkers) maken je nl. steeds krachtiger (en dus de Prins of Prinses).