Prins, training, loopbegeleiding & coaching

lifecoaching

‘Ik laat mij steeds leiden door de waan van de dag en daardoor doe ik niét wat ik eigenlijk wél wil doen’.
‘Ik maak steeds afwegingen over van alles en weet moeilijk keuzes te maken’.
‘Mijn medewerkers doen niet wat ik wil’.
‘Er is op mijn werk iemand die mijn werkplezier bederft’.
‘Anderen begrijpen niet wat ik bedoel’.
‘Mijn hoofd zit zo vol, dat ik daardoor minder effectief word’.
‘Ik weet dat de sleutel om succesvol te zijn bij mij ligt, maar hoe begin ik?’

Zomaar een paar voorbeelden van ontwikkel- of levensvraagstukken waarvoor mensen bij mij komen. Op een bepaald punt in je leven kan het je gebeuren dat je het even niet meer weet. Je staat op de welbekende crossroads.  Relationele vraagstukken (partner, kinderen, vrienden, familie) komen samen met b.v. ongenoegens op je werk en ontstaan er allerlei zingevingsvraagstukken. Je hebt dan iemand nodig die je helpt om goed in de spiegel te kijken en de volgende stap te zetten in deze fase van je leven.

Doel

Samen bespreken we jouw leerdoel en dat wat je wilt hebben bereikt aan het einde van het traject. Het is mijn doel om bij jou iedere sessie opnieuw de juiste snaar te raken en datgene aan te bieden dat jou het meest verder helpt in jouw groeiproces. Uiteindelijk is mijn doel dat jouw verwachtingen voor wat betreft het resultaat worden overtroffen. Dat je meer bij jezelf hebt bereikt dan je had verwacht en dat het contact met jouw natuurlijke staat van zijn vanbinnen naar buiten toe uitstraalt.

Aanpak

Een kennismakingsgesprek gaat vooraf aan het daadwerkelijke lifecoachtraject. Na dit gesprek maak ik een op maat gemaakt programma voor je. Dit programma heeft de volgende onderdelen in zich:

Een lifecoachtraject start meestal met het invullen van een uitgebreide vragenlijst (tenzij deze manier niet bij je past). Hiermee wordt de basis gelegd voor de sessies die volgen. Tijdens de sessies (doorgaans 6 tot 10 van 2 uur) kijken we terug op je leven; wat waren levensbepalende gebeurtenissen? In hoeverre heeft jouw verleden nog (bewust) invloed op je heden? Wat zijn jouw opgebouwde patronen en overlevingsmechanismen geweest? Daarna richten we ons op het heden en op jouw toekomst. De sessies worden goed voorbereid en afgestemd op jouw behoefte. Jezelf echt goed leren kennen betekent dat je flink met jezelf aan de slag gaat. Veel van mijn klanten hebben al meer gedaan aan persoonlijke ontwikkeling en ‘weten’ al veel, maar hebben moeite om dit weten te verbinden met ‘voelen’. Daarom worden   ‘praat’sessies  afgewisseld met lichaamsgerichte oefeningen, visualisatieoefeningen en wandelsessies. Waarom wandelen? Wandelen is gezond! Niet alleen voor het lichaam, ook voor de geest. Al wandelend kom je letterlijk én figuurlijk in beweging. Het brengt je in contact met de natuur, die weer een mooie spiegel is voor jezelf. Met andere woorden: al wandelend worden vraagstukken je sneller helder en duidelijk. En het is een stuk minder saai dan tegenover elkaar zitten aan een bureau! Om op dieper niveau contact te maken met je gevoel of om trauma’s te helen zijn ademsessies ook zeer effectief (zie conscious breathwork).

Je krijgt (bijna) altijd oefeningen en opdrachten mee naar huis. Een lifecoachtraject doe je niet alleen bij mij in de praktijk, maar vooral in jouw eigen praktijk. Bewustzijnsvergroting en integratie is vooral een kwestie van ervaren en doen!